Wie leest mijn blog?

Aan de statistieken kan ik zien dat mijn blog regelmatig gelezen wordt, maar door wie??? Dus, lees je dit, plaats dan eens een reactie. Graag hoor ik je mening, aan- en opmerkingen en wat jij hebt met modeltreinen.

Joop

Advertenties

~ door tandradbaantje op 22-04-2009.

14 Reacties to “Wie leest mijn blog?”

 1. Hallo joop,
  leuke site heb je er van gemaakt. ik ben ook bezig met een modelbaan en zoek vaak inspiratie via internet.

  ga zo door!

  • Beste Hessel,

   Bedankt voor je reactie. En als je wat beelden beschikbaar hebt op internet, laat het maar weten

   Joop

 2. Beste Joop
  Hele leuke modelbaan. Ik ben zelf bezig om te schakelen van ‘armchair modeller’ naar echt wat doen, heb wat oud spul liggen (fleischmann tandrad), houd van Zwitserland en wil wat experimenteren en ervaring op doen met een kleine baan. Dus zocht ik via google op ‘modelbaan tandrad’ om inspiratie op te doen en kwam jouw baan tegen. Een schot in de roos. Ik ben onder de indruk van wat je op een kleine ruimte weet te doen zonder te vervallen in heen en weer rijden van schaduwstation naar eindstationnnetje. Wel een vraag: functioneert het tandrad materieel goed op de steile hellingen met scherpe bochten?
  Ik ben benieuwd naar verdere ontwikkelingen op je modelbaan.

  • Beste Marius,

   Bedankt voor je reactie. Altijd leuk om iets te horen van gelijkgestemden.
   Inderdaad is (model)spoor en Zwitserland mijn passie. Omdat ik niet een grote baan wilde bouwen (gebrek aan tijd en ruimte) heb ik dit onderwerp gekozen. Alhoewel ik er al meerdere jaren aan bezig ben (beter gezegd: meer niet dan wel mee bezig), heb ik er toch veel plezier mee.
   Om op jouw vraag te reageren: het tandradmateriaal van Fleischmann functioneert prima, ook in de scherpe bochten. Een flinke helling is geen probleem. Ik heb wel mijn oude locs gedigitaliseerd en dat levert toch weer meer rijplezier. Hiervoor heb ik op internet een Roco Locmaus II gekocht, dus dat kostte niet veel. Wel een gepriegel om de decoders in te bouwen.
   De 2-assige Edelweiss loc levert soms wat contactproblemen op wissels; daar moet ik nog wat op vinden.
   Wel nog een tip: het is HEEL belangrijk dat het tandrad goed strak op de rails ligt. Ook kan je alleen Fleischmann rails gebruiken. Doe je dat niet, dan zal je merken dat de loc gaat wippen op het tandrad en dus slecht contact maakt. En als de boel eenmaal ligt en van ballast is voorzien, dan is er weinig meer aan te doen.
   Mocht je meer willen weten, stuur maar een bericht. En mocht je zelf ook iets op internet gaan doen, stuur maar een link.

   Succes met de plannen.

   Joop

 3. Ha Joop,

  prachtige baan heb je ervan gemaakt. Ik kwam je blog tegen toen ik zocht op tandradbaan omdat ik zelf zo’n baan op kleine oppervlakte wil aanleggen. Na veel geprobeer gaat voor mijn idee een Y-baanplan ook het beste werken. Mijn oppervlakte is veel minder breed en inderdaad is een erg krappe boogstraal mogelijk heb ik gemerkt. Op proefstukjes heb ik trouwens gewerkt met peco 100 rails en dat lijkt vooralsnog goed te werken.

  Knap hoe je de locjes een upgrade hebt gegeven met digitaliseren en lampjes. Ik weet nog niet of ik dat ook aandurf.

  In ieder geval zullen mijn bezoekjes aan je blog de laatste tijd wel bijgedragen hebben aan de statistieken. 😉 Ik heb hongerig gekeken naar alles wat je laat zien.

  groeten
  Maarten

  • Maarten,

   Bedankt voor je lovende woorden. Nog wel een advies: ik weet niet of jij ook met Fleischmann werkt, maar als je gebruik maakt van rails die minder hoog is, dan kan het gebeuren dat de loc te veel op de tandrad hangt en dat daardoor de wielen geen contact meer maken. Ik heb daar op een paar plekken last van, omdat ik daar Roco rails heb gebruikt. En bij minder contact zal een twee-asser ook niet echt lekker lopen…

   Mocht je ook jouw vorderingen op internet bijhouden, geef dan je webadres door.

   Joop

 4. Ha Joop, over mijn plan heb ik een draadje geopend op het modelspoorforum. Zie http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,37148.msg568196.html#msg568196 en ik heb daarin ook jouw blog genoemd als inspiratie.

  Ik ga werken op een nog krappere ruimte.

  En nu de afweging of ik ook moet gaan digitaliseren. Volstrekt nieuw voor mij, maar ik geloof dat ik even geen zin meer heb in de spaghetti van de analoge aanleg.

  Maarten

 5. wat rails betreft heb ik nu teststukjes gebruikt van Peco 100 en dat gaat prima. Inderdaad de tandradrails goed bevestigen maar dat spreekt voor zich.

 6. Ik lees je blog voor het eerst. Zelf zijn we ook bezig met een en hebben nu een site in de maak: klapplitalbahn.wordpress.com

  • Beste JM,

   Dank voor je reactie. Leuke site / blog. En je hebt toevallig dezelfde initialen…

   Joop

 7. Je ziet het, ik lees je blog ook. Ik vind het leuk gemaakt en ben vaak onder de indruk van de fotografie ook die je gebruikt. Ga vooral zo door, chapeau

  Bert

  • Beter laat dan nooit: bedankt voor je reactie.
   Wat fotografie betreft: daar gebruik ik gewoon een (oude) mobiele telefoon voor…

   Met vriendelijke groet,

   Joop

 8. Ik geloof dat erg veel mensen van je blog genieten als ik de reacties hierzo lees, inclusief die van mijn eigen man. Als ie maar niet te lang achter de computer gaat zitten dan 😉

  Hennie M.

 9. Hoi, leuke sites (tandrad en smalspoorbaantje).
  ik heb nog een hoop Fleischmann spullen liggen waar ik een aantal jaar terug in het ouderlijk huis een baan mee had. Inmiddels ligt het al wat jaren in een kast te verstoffen. Het lijkt me leuk om nu hier in mijn eigen huis weer een klein compact baantje te gaan bouwen en ik zoek op internet naar inspiratie.
  Zo kom ik hier ook terecht, mooi bouwwerk en ik heb er zeker ideeën door gekregen.

  Groeten Rutger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: