Faller Car System – vervolg

De autoweg voor de vrachtwagen van FCS is aangelegd. De ondergrond bestaat uit simpel hardboard, dat uitgezaagd een 8 vormt (2 stukken). Hierin is met een electrische frees een kleine gleuf gefreesd voor de metaaldraad. Deze draad is hierin geplakt en vervolgens is de weg geplamuurd met de Faller modeleermassa. Na het uitharden is de weg met de hand glad geschuurd.

De eerste proefritten verliepen goed. Wel is duidelijk dat de helling links (achter het station) aan de steile kant is. De vrachtwagen komt wel boven, maar de snelheid loopt aardig terug. Ook zijn de bochten aan de scherpe kant, maar de vrachtwagen komt er wel doorheen. Hier merk je ook duidelijk dat er sprake is van een starre achteras zonder differentieel.

De volgende stap is het maken van de tunnelportalen. Deze zaag ik uit 6 mm MDF en de tunnelbuis bestaat uit een strook zwart karton, zodat je niet naar binnen kan kijken. Omdat er na de tunnelinrit en uitrit vaak een bocht ligt, zal er wat genutseld moeten worden om de tunnelbuis goed te laten verlopen.

Vanwege ruimtegebrek is wel een consessie gedaan voor wat betreft de breedte van de tunnelportalen. Eigenlijk zouden deze breed genoeg moeten zijn voor 2 vrachtwagens naast elkaar, maar dan wordt de weg ook een stuk breder. Nu hebben we maar dankbaar gebruik gemaakt van de vrijheid van de modelbouwer….

Advertenties

~ door tandradbaantje op 08-04-2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: