Rail 2009

Op zaterdag 7 maart heb ik een Rail 2009 in Houten bezocht. Het viel me een beetje tegen. Er stonden wel een aantal banen, maar veel ervan had ik al eens gezien. Ook de markt viel me wat tegen, maar dat kwam meer omdat er veel van hetzelfde wordt aangeboden. De reden van mijn kritiek is meer dat ik een toegangsprijs van € 15,- (minus kortingsbon) aan de hoge kant vond. Normaal betaal je voor Houten maar een paar €uri’s en nu was het verschil dat er naast de markt ook nog een aantal banen stonden. Desondanks was het aardig druk en moest je soms geduld hebben om een paar foto’s te kunnen maken.

Maar goed, toch heb ik genoten van een paar schitterende banen, en daar ging het ook om. Ook nog een aankoop kunnen doen: een startset  Faller Car Systeem. Die stond al een tijdje op mijn lijstje en een Duitse firma had een goede aanbieding. Verder nog twee lichtmasten van Viessman.

De baan Rueun was één van de banen die mij het meeste aansprak. Zie ook http://www.modelbaan-studio.be. Een alleraardigste Belgische dame gaf mij tekst en uitleg. De Zwitserse sfeer was heel goed getroffen. Ook de modelbaan Silberberg Strecke van de groep uit den Bosch (http://www.msgdenbosch.nl) vond ik het bezoeken waard. Deze had ik al eerder gezien, maar het blijft toch de moeite waard. Een leuk detail is dat deze groep nagenoeg alle gebouwen zelf heeft gemaakt m.b.v. eenvoudige materialen. Ook de baan van Vereniging Spoorgroep Zwitserland wil ik vermelden (http://www.spoorgroepzwitserland.nl/). Deze nieuwe module van deze baan betrof een schitterend model van het bekende keerviaduct bij Brusio.

Hier een paar eigen foto’s..

[rockyou id=134080553&w=426&h=320]

En een paar links naar openbare foto albums van anderen:

http://renewolf.fotopic.net/c1663612.html

http://www.mijnalbum.nl/Album=U3FECRWI

Advertenties

~ door tandradbaantje op 09-03-2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: